Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your username and email address. You will receive a link to create a new password via email.

4 seriale noi de pe rețelele americane de văzut în sezonul de toamnă 2015/2016
Rob Lowe și Fred Savage vor apărea în serialul de comedie "The Grinder" de pe Fox

4 seriale noi de pe rețelele americane de văzut în sezonul de toamnă 2015/2016

Marile rețele din Statele Unite, cu aversiunea lor binecunoscută pentru risc, și-au anunțat grilele de programe pentru sezonul de toamnă. Ca întotdeauna va fi o recoltă numeroasă, multe proiecte noi se vor afla la start, și tot ca întotdeauna puține vor supraviețui căpătându-și dreptul la reînnoire. Se caută noul hit în materie de comedie – dar asta se caută de ani buni și poate cu excepția lui 2 Broke Girls nimic proaspăt nu a meritat atenția în ultimele sezoane. O dată cu dispariția lui Patrick Dempsey din Grey’s Anatomy toată lumea se întreabă dacă e vremea ca o altă drama medicală să cucerească inimile spectatorilor. Vor fi câteva încercări. Tot la categoria tendințe ar mai fi inspirația venită dinspre marele ecran. Nu e ceva nou – de la Private Benjamin care a rulat vreme de 3 sezoane la începutul anilor ‘80 și până la recentul Fargo experimentat de Netflix – s-a căutat mereu un transfer de notorietate și audiență acolo unde filmul putea fi serializat. Anul acesta de la eroi de benzi desenate – fie ei Marvel, fie exerciții de imaginație feministe – și până la adaptări ale unor titluri precum Limitless sau Minority Report vom vedea tot felul de show-uri. Parcă în disperare de cauză vom avea parte și de Heroes, acum Reborn, și de o nouă serie, ce-i drept deocamdată foarte scurtă (6 episoade anunțate) a Dosarelor X, cu prezența agenților Fox Mulder și Dana Scully inclusă. Care sunt însă proiectele care atrag cu adevărat atenția din cele care vor avea premiera în noul sezon? Iată lista foarte scurtă a favoritelor mele.

Blindspot

Serialul nu are atașat vreun nume mare al industriei. Producători sunt Martin Gero (Stargate) și Greg Berlanti (Arrow), iar actori principali sunt Jaimie Alexander, interpreta personajului Sif în Thor și Thor: The Dark World, și australianul Sullivan Stampleton din Kyle XY. Ceea ce convinge în cazul lui Blindspot sunt cele câteva minute de sneak preview oferite. O femeie îmbrăcată doar în tatuaje iese dintr-o geantă abandonată în Times Square. Cine i-a șters memoria și care e legătura dintre ea și un agent FBI sunt întrebările întregului sezon, în timp ce echipa formată din cei doi are de rezolvat cazuri episod de episod descifrând secretele din spatele tatuajelor. Așadar un aer de Memento și o senzație de The Long Kiss Goodnight pentru că a noastră Jane Doe și-a pierdut doar memoria personală, nu și pe cea procedurală. Așa că se descurcă excelent în lupta corp la corp. Pare că cei la NBC merg pe o rețetă asemănătoare celei de la Blacklist care intră tot în toamnă cu al treilea sezon. Scenariul lui Blindspot a fost lăudat sus și tare pentru cât de bine și de natural leagă firele narative, iar cei care au văzut pilotul spun că Blindspot setează așteptările primului sezon foarte sus. Un mystery thriller deștept, pigmentat cu secvențe de acțiune ca la carte nu înseamnă că acest produs va fi unul inovator sau ieșit din comun, dar Blindspot are premize să fie un succes și de public și de critică. Și să-și vadă existența prelungită.

 

Va rula în fiecare luni din toamnă pe NBCThe Catch

Spre deosebire de Blindspot, The Catch vine cu un pedigree însemnat. Creat de Jennifer Schuur, unul din producătorii lui Hannibal, și produs de Shonda Rhimes, cea de a cărui nume sunt legate succese precum Grey’s Anatomy, Scandal și How to Get Away with Murder. Rolul principal îi aparține lui Mirelle Enos, o actriță versatilă cunoscută pentru rolurile ei în lungmetraje de cinema – World War Z, Sabotage. Ce am aflat din trailer? Alice Martin, personajul principal feminin al serialului, este un investigator specializat în fraude financiare complexe – un job ce presupune în părți egale muncă de detectiv și de avocat. Lucrând pentru o companie privată, munca lui Alice poate să ocolească și chiar să încalce regulile. Așadar un job special pentru un personaj genial care însă cade victimă în episodul pilot unei escrocherii uriașe – partenerul de cuplu și viitorul ei soț o golește de toată averea și se face nevăzut. Cum ar veni The Catch pleacă la drum fix din blindspot-ul personajului său central. Fanii Shondei Rhimes au așteptarile bine conturate – un show săptămânal cu multe răsturnări de situație și nelipsitul pigment amoros. The Catch a prins lista scurtă a celor mai așteptate show-uri ale noului sezon de peste ocean pentru mulți pasionați și critici. Doar puțintică răbdare să avem pentru că serialul va intra în grilă spre jumătatea sezonului.

Va rula pe ABC în midseason 

Wicked City

Scenaristul de origine canadiană Steven Baigelman (Feeling Minnesota) si producătorii de la Mandeville (The Fighter) fac echipă pentru a aduce pe micul ecran un procedural drama amestecat cu thriller-ul, cel puțin așa se simte din trailer, a cărui acțiune are loc în Los Angeles în 1982. E de presupus că o coloană sonoră rock n’roll aleasă pe sprânceană va face mai ușor de digerat coafurile acelor vremuri. Lasând gluma la o parte, Wicked City promite un cocktail de sex și violență, o rețetă mai rară pentru marile rețele de televiziune din Statele Unite, căruia o pereche de detectivi trebuie să-i găsească cât mai repede rezolvarea. Unul din atuurile proiectului este fără îndoială Ed Westwick, carismaticul actor britanic aflat la primul rol într-un serial de televiziune după 6 sezoane de Gossip Girl. Abilitatea lui de a pendula între aparența superficială a băiatului de gașcă, oricând gata să ajute o fată nouă în cluburile de pe Sunset Strip, și caracterul său profund de prădător nemilos se vede din trailer și o să atârne greu în a judeca Wicked City. Pentru că acesta e genul de serial condus nu de anchetatori și investigația lor, ci de răufăcător și de deslușirea psihologiei sale.

 

Va rula marți pe ABC din 27 octombrie

 
The Grinder

Echipa de scenariști de la Yes Man l-a convins cu ideea ei de sitcom pe Rob Lowe, sosit în cazul lui The Grinder în dublă ipostază – actor principal și coproducător executiv. Premiza comică e simplă: Dean Sanderson jr. (Rob Lowe) e un actor veteran, cu 8 sezoane de succes în rol de avocat într-un serial de televiziune. Când își ia o pauză de la cariera artistică și revine în orașul natal, acolo unde tatăl și fratele său dețin chiar o firmă de avocatură, nu îi ia mult timp să decidă că are tot ce îi trebuie ca să devină, pardon să fie deja avocat. Viața fratelui muncitor și familist, Stewart Sanderson interpretat de un Fred Savage pe care nu l-am mai văzut de ceva timp la față, e dată complet peste cap. The Grinder promite suficiente elemente în opoziție ca să crezi că nu va rămâne fără benzină pe la jumătatea sezonului și un cast cu experiență pe comedie – locul în care improvizația și chimia între actori sunt esențiale.

Va rula marțea pe Fox