Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your username and email address. You will receive a link to create a new password via email.

‘Chefi la Cuțite’, un cîștig pentru Antena 1
'Chefi la Cuțite' varianta românească a 'Game of Chefs' la Antena 1

‘Chefi la Cuțite’, un cîștig pentru Antena 1

La PRO TV, „Bake off” este un program despre prăjituri. La Antena 1, „Chefi la Cuțite” este un program despre oameni.

 Asta este diferența dintre emisiunile celor două posturi, programate în paralel. Care este mai potrivită pentru intervalul de seară în care se difuzează și în care concurează? Publicul va decide.
‘Vocea’ show-urilor culinare, ‘Chefi la Cuțite’ este o competiție între personaje diverse ale căror caractere, ambiții, interese și chiar înfățișări sunt cele care contează. Mîncarea este un suport, ea descrie mai bine personajul și rolul său în competiție, rămînînd în permanență doar o unitate de măsură a evoluției participantului.
Chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu sunt în formă, show-ul li se potrivește, iar formatul îi cuprinde bine pe toți trei. Se tachinează, glumesc unul cu celălat. De-a lungul timpului și al emisiunilor făcute împreună, au căpătat lejeritate și experiență. Relația lor este un cîștig pentru programul curent, iar promisiunea competiției dintre ei se întrevede deja, deși nu ar strica să fie mai mult speculată. Ca și la ‘Vocea României’, preselecția candidaților care se face în urma unui “blind tasting”, acel „gustat pe nevăzute” este foarte ofertantă pentru telespectatori.  Permite chefilor să speculeze cu privire la aspectul și personalitatea bucătarului, iar participanților să urmărească judecata, astfel încît în momentul în care cele două tabere se află față în față interesul telespectatorului pentru deznodămînt este maxim.
‘Chefi la Cuțite‘ se ridică pe deplin la înălțimea formatului prin casting. Cîteva dintre personajele care și-au așezat aseară farfuriile pe bandă sunt cu adevărat speciale. Printre ele, o asistentă TV cu un rîs sincer de nesincer, emblematic pentru una dintre cele mai rîvnite meserii din industrie, un tînăr bucătar chinez dotat cu  multă răbdare și un băiat de 25 de ani, crescut la orfelinat, care vorbește o română fără greșeală și a pregătit o rețetă a lui Gordon Ramsey.
Chiar și în condițiile unui decor ce nu ajută conținutul și a unei întinderi ce acoperă cinci ore pe săptămînă, ‘Chefi la Cuțite’ are formatul și personajele pentru a deveni cel mai de succes cooking show al postului din Băneasa. Dacă păstrează tonul și ritmul de aseară și dacă onorează promisiunea unei competiții reale între chefi, oferind de-a lungul întregii serii dramatism, tensiune și emoție fără asperități de atitudine ale antrenorilor, varianta românească ‘Game of Chefs’ se va dovedi unul dintre programele majore ale Antenei 1 în sezonul actual, cu audiențe peste media postului în slotul cel mai important.
În acestă primăvară, Antena 1 are o emisiune care îndeamnă telespectatorii s-o urmărească.